לדעתכם מהו האינדיקטור הטוב ביותר לאיכות האספרסו ?



האינדיקטור שלנו ... הקרמה (CREMA). היא צריכה להיות בצבע אגוזי לוז אחידים ולהיות עבה מספיק, כך שאם מוסיפים סוכר היא תצוף על פני השטח כמה שניות לפני שהיא שוקעת. לאחר מכן, הקרמה אמורה להיסגר מעל הסוכר לאחר שהוא יורד לתחתית כוס.

מעוניינים לדעת עוד קצת כיצד להכין אספרסו איכותי, אז תמשיכו לקרוא ...


חושבים שיש לכם אינדיקטור מנצח ???


היכנסו לאתר www.lucaffe.co.il והשאירו תשובתכם.


מה תקבלו ?

בין התשובות תיערך הגרלה, והזוכה יהנה מפחית 250 גרם - Mr קפה טחון Exclusive - אקסלוסיב של 𝐋𝐮𝐜𝐚𝐟𝐟𝐞


עד מתי ?

עד יום רביעי הבא - 28.7 בשעה 24:00


לא צריך להיות איטלקי כדי להכין את האספרסו המושלם. רק צריך לעקוב אחר הכללים המדויקים שנקבעו במשך יותר מ 100 שנה מאז שהאיטלקים המציאו דרך להכין את הקפה החזק הזה.


בשנת 1901 יצר לואיג'י בצרה, מהנדס ממילאנו, את מכונת האספרסו הראשונה שהשתמשה בקיטור להכנת קפה. אבל אספרסו כידוע נולד בשנת 1947 כאשר אכיל גאגיה, בעל בר במילאנו, המציא דרך לחלוט קפה בלחץ. כמה לחץ? הרבה אבל תיכף נגיע לזה.


מכונות האספרסו הראשונות היו ענקיות וגליליות, עשויות נחושת, ברונזה ופליז ונראו כמו ספינות חלל.

הם לא רק האיצו את תהליך הכנת הקפה - דבר שהיה הכרחי שכן צריכת הקפה גדלה במהירות בתחילת המאה שעברה. הם יצרו גם סוג חדש של משקה - האספרסו הקרמי והחזק.

סוד הכנת האספרסו האמיתי נותר בעקבות הליך קבוע ליצירת קרמה, קצף קפה (שמני קפה מסיסים) בצבע אגוזי לוז.


היצמדו לכללים:


- יש לשמור על לחץ במכונה בתשע אטמוספרות.


- יש להביא מים ל90-95 מעלות צלזיוס, לא לנקודת רתיחה.


- יש להשתמש בקפה טחון טרי.


- זמן הכנת כוס אספרסו רגילה של 30 מ"ל אמור להיות 25 עד 30 שניות.


"למה?" אתם שואלים... כי אם זה לוקח יותר זמן לקפה יהיה טעם שרוף ויותר מדי מריר (אפשר לזהות כאשר הקצף כהה מדי), ואם זה ייקח פחות זמן הקפה יהיה מימי (ניתן לזהות על ידי קצף חלש בהיר).


ומה עם הכוס?


- יש לחמם את כוס אספרסו ל 45C. כוס האספרסו עשויה מחרסינה עבה מיוחדת כדי למנוע מהקפה להתקרר מהר מדי ולאבד את הארומה הספציפית שלו (אם ברצונכם להשיג כוס כזאת אנא צרו קשר ונחזור אליכם).


- הכוס צריכה להיות בצורת חרוט קטום כדי לשמור על קרמה בצורה הטובה ביותר, והיא צריכה להיות עבה יותר בתחתית כדי לשמור על הקפה חם יותר.


- יש לשתות את הקפה תוך שתי דקות לאחר הכנתו או שהוא מתחיל לאבד את הטעם העדין שלו. זאת גם הסיבה שבדלפקי הבר יש את מיטב האספרסו ולאו דווקא במסעדות המשובחות בהן הקפה יוגש על ידי מלצר - לאחר הזמן האידיאלי .


מחכים לכם :-)

אם אתם אוהבים להתפנק על קפה טעים במיוחד שמרגש כל פעם אז בואו להנות מקפה איטלקי טעים ומשמח שיגרום לכם פשוט לחייך

ניתן להשיג במגוון רחב של טעמים וארומות:פולי קפה | קפה טחון | פודים | קפסולות מתכלות (ידידותי לסביבה)

www.lucaffe.co.il