“דו-פחמות” מזה, ולמה זה משנה בכלל בקפה ?


יש הרבה מה לומר על נושא המים בקפה. אחרי הכל כ-98% ממשקה הקפה זה … מים.


הפעם בחרנו לתת הצצה על מונח מיוחד ה"חוצץ" (במקרה שלנו "דו-פחמות") כי לדעתנו יש לו את אחת ההשפעות הדרמטיות ביותר על טעם הקפה - ומעט מאוד אנשים מודעים לזאת.

כמות הביקרבונט (דו-פחמות) מופיע על רוב בקבוקי המים המינרלים (בדרך כלל זה הנתון הראשון) ותפקידו לעזור לשמור על רמת pH יציבה.

מערכת "חציצה" זו היא חלק בלתי נפרד מהחיים על פני כדור הארץ. אפילו הדם שעובר בגופנו מסתמך על אותה מערכת כדי לשמור על רמת pH יציבה.

ניתן לחשוב על מערכת החציצה כעל ספוג גדול. ככל שמוסיפים יותר חומצה, ה"ספוג" סופג את החומצה מבלי לשנות את ה- pH בהרבה. אלא שיכולת ה"ספוג" מוגבלת, לכן לאחר מיצוי יכולת החוצץ (הספוג), רמת ה-pH משתנה במהירות רבה יותר ככל שמוסיפים חומצות.


אז למה רמת דו-פחמות במים כל כך משפיע על הקפה שלנו ? קפה הוא משקה חומצי עם pH נמוך יותר מהמים שבהם השתמשנו להכנתו. מים עם יכולת חציצה גבוהה יהפכו את המשקה לחומצי פחות ובקפה זה יכול להוות "בעיה".


למה "בעיה"? כי אנו מאוווווד מעריכים חומציות לטובה בקפה! ;-)

לדוגמא טעמים ומונחים המשמשים לתיאור חומציות הקפה יכולים להיות "כמו יין יבש", "טעמים חדים", "תוססים", "מלאי חיים", "מתונים" או להבדיל בהעדר חומציות "משעממים". חומציות הקפה עשויה להיות פירותית: "עדינה כמו גם הדרים", "לימון", "פירות יער" וכדומה ...


כדי לראות את האפקט המדהים של חציצה נסו את הדבר הבא : הוסיפו קמצוץ (זעיר ביותר) של סודה לשתייה (סוג של ביקרבונט) לכוס הקפה שלכם. טעמו ושימו לב שהקפה המתקבל יאבד את כל החמיצות שלו והיה תפל ומר.


נהנתם ? אז בבקשה שתפו עם חבריכם


להתראות עד הפעם הבא ...


אם אתם אוהבים להתפנק על קפה טעים במיוחד שמרגש כל פעם אז בואו להנות מקפה איטלקי טעים ומשמח שיגרום לכם פשוט לחייך


ניתן להשיג במגוון רחב של טעמים וארומות:פולי קפה | קפה טחון | פודים | קפסולות מתכלות (ידידותי לסביבה)

☕️www.lucaffe.co.il